Eurodeputatul Andi Cristea și senatorul roman Titus Corlățean au discutat cu liderul PDM

Președintele Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, și-a exprimat încrederea că, și după scrutinul parlamentar din toamnă, Republica Moldova va fi condusă de o guvernare pro-europeană și a urat democraților succes în alegeri. Europarlamentarul român, alături de senatorul român Titus Corlățean, membru al Comisiei de politică externă a Senatului României, au avut vineri, 3 martie, o întrevedere cu liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, transmite IPN.

„Fie să aveți mult succes la alegerile din această toamnă. Ne dorim continuarea vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova. Puteți să contați pe sprijinul nostru. Acum este esențial ca seriozitatea de care Guvernul Filip a dat dovadă şi care a fost confirmată prin concluziile Consiliului adoptate la începutul acestei săptămâni să continue”, a declarat Andi Cristea, citat într-un comunicat de presă al PDM.

Europarlamentarul a salutat dialogul la nivel înalt, care a avut loc vineri, la Chișinău, și a încurajat colaborarea Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei. „Republica Moldova, împreună cu Ucraina şi Georgia, au reușit să se detașeze în cadrul Parteneriatului Estic şi, dat fiindcă este nivelul necesar de ambiție politică, să se apropie de ceea ce înseamnă conturarea unui viitor european ca şi apartenență la Uniunea Europeană”, a notat eurodeputatul.

Senatorul român Titus Corlățean a apreciat rezultatele guvernării PDM. „E important pentru noi să avem un partener proeuropean în continuare, inclusiv după alegerile legislative din toamna acestui an. E un lucru bun faptul că Republica Moldova, în special în ultimii doi ani, a fost stabilitate politică şi o guvernare care produce rezultate, o creștere economică consistentă cu o serie de reforme care au avansat şi care trebuie să continue”, a menţionat senatorul, citat în comunicat PDM.

La rândul său, președintele PDM Vlad Plahotniuc a mulțumit, în numele formațiunii, pentru interesul constant al României față de Republica Moldova și pentru faptul că țara vecină își folosește poziția pentru a ajuta Moldova la Bruxelles. „Noi am simțit sprijinul şi suportul, umărul României atunci când ne-a fost cel mai greu. Asta nu se uită. Probabil că, în 2016, România era singura care mai credea în Moldova. E important pentru noi şi apreciem suportul pe care ni-l oferiți”, a spus liderul democrat.

Vineri, la Chișinău a avut loc conferința interparlamentară: „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, organizată la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei în colaborare cu Consiliul Atlantic din SUA. La această conferință au fost dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informațională, securitate energetică, dar și provocări comune referitoare la creșterea economică și la modernizarea instituțiilor țărilor din regiune.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.