Eugen Tomac şi-a deschis birou parlamentar la Chişinău

Reprezentantul cetăţenilor români din Republica Moldova în Parlamentul Românei, deputatul Eugen Tomac, şi-a deschis, sâmbătă, 18 mai, un birou parlamentar la Chişinău. Aici românii din Republica Moldova vor fi consultaţi în soluţionarea problemelor ce ţin de competenţa deputatului colegiului 2 pentru Românii din Străinătate, transmite IPN.

La festivitatea de deschidere, Eugen Tocam a spus că obligaţia unui deputat este să menţină dialogul cu cetăţenii pe care îi reprezintă. „Pentru că numărul cetăţenilor români din Republica Moldova este foarte mare şi problemele cu care se confruntă sunt din ce în ce mai mari, atunci când vor veni la acest birou vor putea să-şi prezinte problemele, începând cu cele legate de cetăţenie, partea consulară etc.”, a menţionat Tomac. Deputatul a mai spus că va veni la Chişinău o dată la două săptămâni, împreună cu alţi deputaţi români, pentru a organiza audieri ale cetăţenilor şi pentru a le oferi consultanţă.

Prezentă la eveniment, europarlamentara Elena Băsescu, fiica preşedintelui României, a declarat că a aşteptat deschiderea acestui birou parlamentar la Chişinău timp de 5 ani. „Pentru mine Republica Moldova reprezintă mai mult decât un stat vecin. Reprezintă preocuparea mea de zi cu zi. Încă de când mi-am început mandatul în Parlamentul European, am decis că voi reprezenta şi vocea dumneavoastră la Bruxelles şi Strasbourg. Republica Moldova are un singur drum, cel spre vest. Moldova şi România trebuie să fie în Uniunea Europeană”, a mai spus Elena Băsescu.

Eugen Tomac a câştigat alegerile în Colegiul 2 pentru Românii din Străinătate cu peste 78% din voturile acordate de cetăţenii români din Republica Moldova şi din alte state. Tomac este preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor a Parlamentului României.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.