Eugen Doga, laude la adresa lui Ion Ceban: orașul s-a schimbat esențial

Maestrul Eugen Doga, cetățean de onoare al municipiului Chișinău, a venit cu laude la adresa primarului general, Ion Ceban, menționând că orașul are acum un aspect mult mai agreabil. Compozitorul și-a exprimat speranța că schimbările începute în capitală se vor extinde până în satele Republicii Moldova. Eugen Doga a vorbit și despre cartea sa „Viața mea așa cum a fost să fie”, menționând că volumul îi descrie evoluția în muzică, succesele și insuccesele de care a avut parte în cei 84 de ani, notează IPN.

Maestrul Eugen Doga a evitat să se pronunțe asupra situației social-politice din Republica Moldova. Compozitorul se arată însă încântat de schimbările din municipiul Chișinău. Potrivit lui, orașul capătă aspectul unei capitale europene.

„Sunt cetățean de onoare al Chișinăului și voi vorbi de oraș. S-a schimbat esențial. Ce frumusețe e acum. Am făcut o plimbare prin oraș și am trecut pe bulevardul Grigore Vieru, am văzut covorul de pe trotuar, o frumusețe rară. Nemaivorbind de luminițele care nu sunt puse neapărat ca să ne lumineze, ci să ne aducă bucuria sărbătorilor. Simt să sunt oameni care iubesc acest oraș, asta îmi place. N-am mașină și nu merg în afara orașului, dar mi-ar plăcea ca aceste schimbări să se simtă și în sate, acolo de unde vin rădăcinile noastre”, a spus Eugen Doga, în cadrul emisiunii „Prime Time” de la PrimeTV.

Compozitorul a vorbit și despre cartea autobiografică „Viața mea așa cum a fost să fie”. Volumul, prezentat astăzi la Academia de Științe, descrie existență fără retuș a maestrului. Eugen Doga spune că și în prezent întreaga sa activitate este axată pe muzică.

„De 9 ani lucrez la acest ciclu de poezii ale lui Mihai Eminescu. Ciclu care cuprinde 87 de lucrări vocal-simfonice, sunt și arii, și romanțe pe versurile lui Mihai Eminescu și ale Veronicăi Micle. Mă simt bine în lumea lor. Și pe ea o consider genială, ea a scris mai puțin, dar nu mai puțin valoros. De călătorit, am călătorit mai mult în Rusia, România, parțial China, SUA, Canada. Dacă m-ar fi ajutat puțin și statul. Să termine cu aceste damigene cu vin și să susțină un artist, ar fi fost mult mai valoros și mai prestigios pentru țară”, a spus Eugen Doga.

Cartea autobiografică semnată de compozitorul-academician Eugen Doga „Viața mea așa cum a fost să fie” a văzut lumina tiparului în acest an, la editura „Cartier”, seria „Cartier popular”, într-un tiraj de 2000 de exemplare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.