Estonia va oferi asistenţă Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Estonia susţine aspiraţiile de integrare europeană a Republicii Moldova şi va continua ofere asistenţă şi expertiză în acest scop. Declaraţia a fost făcută de către ministrul afacerilor externe al Estoniei, Urmas Paet, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Iurie Leancă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, şeful diplomaţiei estoniene şi-a exprimat convingerea că Summitul de la Vilnius va fi unul de succes pentru Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate diverse aspecte ale cooperării moldo-estoniene. Prim-ministrul Iurie Leancă a remarcat dinamica pozitivă a colaborării dintre cele două state şi a menţionat că Republica Moldova este interesată în preluarea experienţei Estoniei în diverse domenii, inclusiv în procesul de aliniere la standardele europene.

Începând cu anul 2000, contribuţia Estoniei la realizarea proiectelor în Republica Moldova a crescut de zece ori. În anul 2012, guvernul estonian a finanţat 15 proiecte cu impact direct în Republica Moldova, în diverse domenii. Totodată, se preconizează lansarea unor noi proiecte cu sprijinul Estoniei în domeniul educaţiei, cercetărilor ştiinţifice, administraţiei publice locale şi regionale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.