Este lansată o nouă campanie de informare despre parcursul european al ţării

În Republica Moldova este lansată o nouă campanie de informare despre parcursul european al ţării cu scopul de a da răspunsuri la mai multe întrebări legate de apropierea de UE. Campania naţională „EUROPA PENTRU TINE” cu privire la parcursul european al Republicii Moldova este lansată în cadrul proiectului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de către FHI 360 şi finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite IPN.

Conform unui comunicat al proiectului, „EUROPA PENTRU TINE” este o campanie de informare apolitică prin intermediul căreia MPSCS îşi propune să sporească nivelul de informare despre parcursul european, să organizeze discuţii publice despre Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi să explice cetăţenilor cum acesta va influenţa economia, sistemul educaţional, domeniul sănătăţii şi dezvoltarea agriculturii.

Anatol Beleac, directorul de program MPSCS, a comunicat că această campanie de informare va ajuta oamenii din întreaga ţară să înţeleagă mai bine prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi să-şi facă o opinie informată. „Ne dorim să implicăm în discuţii cât mai mulţi cetăţeni, societatea civilă, mass-media, oamenii de afaceri şi cetăţenii trebuie să aibă un cuvânt de spus cu privire la parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Anatol Beleac .

Pe parcursul unui an, MPSCS în parteneriat cu organizaţiile societăţii civile, vor furniza informaţii prin intermediul spoturilor audio şi TV, panourilor stradale, pliantelor, articolelor şi emisiunilor TV, dezbaterilor şi întrunirilor publice. Peste 100 de întâlniri vor fi organizate în întreaga ţară pentru ca cetăţenii să primească răspunsuri clare şi obiective vizavi de parcursul european al Republicii Moldova. La dispoziţia publicului vor fi puse ştiri şi rapoarte de monitorizare privind implementarea Acordului de Asociere.

Scopul proiectului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă” este de a îmbunătăţi capacitatea societăţii civile din Republica Moldova de a reprezenta interesele cetăţenilor, de a influenţa politicile publice şi de a susţine funcţia democratică a sectorului. MPSCS va consolida organizaţiile societăţii civile (OSC) din Moldova, reţelele OSC-urilor şi va îmbunătăţi relaţiile dintre OSC-uri, cetăţeni şi autorităţile publice pentru a contribui la dezvoltarea unui sector al societăţii civile vibrant şi efectiv. De asemenea, proiectul susţine organizaţiile societăţii civile care sensibilizează şi informează populaţia privind Uniunea Europeană şi parcursul european al Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.