Este important ca acordurile Moldova-UE să fie parafate în 2013, europarlamentar

Europarlamentara Monica Macovei susţine că este important ca acordurile vitale pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană să fie parafate în anul 2013, transmite IPN cu referire la o declarație a oficiului european.

Monica Macovei îşi exprimă încrederea şi speranţa că Vlad Filat, desemnat candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, va putea forma un nou guvern al Alianţei pentru Integrare Europeană, care să continue progresul Moldovei. „În negocierile care au loc, partidele şi persoanele implicate trebuie să găsească soluţia care să menţină Republica Moldova pe drumul european, punând interesul naţional deasupra oricăror interese de partid sau personale”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentara aminteşte că 2013 este anul în care se poate face schimbarea ireversibilă pentru Moldova către Uniunea Europeană, prin parafarea Acordului de eliminare a vizelor, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Potrivit Monicăi Macovei, nimic nu este mai important decât parafarea acestor acorduri la data programată, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din 29-30 noiembrie anul curent.

Europarlamentara afirmă că Alianţa pentru Integrare Europeană 3 trebuie formată cât mai repede, criza politică trebuie să înceteze, iar ipoteza alegerilor anticipate să fie eliminată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE