Este creată Agenția pentru Supravegherea Tehnică

Decizia Guvernului privind crearea Agenției pentru Supraveghere Tehnică, care va efectua controlul de stat în domeniul siguranței obiectelor industriale periculoase, construcțiilor și urbanismului a fost publicată astăzi, 3 noiembrie, în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Potrivit Hotărârii, Agenția pentru Supraveghere Tehnică va exercita supravegherea de stat privind siguranța antiincendiară și a măsurilor de protecție civilă. Inspectorii Agenției vor efectua controlul respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, iar informațiile obținute vor fi prezentate Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, care ulterior le va putea utiliza pentru intervenții în caz de incendiu.

Agenția pentru Supraveghere Tehnică va prelua atribuțiile, patrimoniul și bugetul pentru anul 2017 al Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, Inspectoratului Principal de Stat pentru Supraveghere Tehnică a Obiectelor Industriale Periculoase, Inspecției de Stat în Construcții, Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere Geodezică, Tehnică și de Regim și al precum și ale Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Tehnică „Intehagro”.

Responsabilitatea de executarea prezentei hotărârii le poartă conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii și Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.