Erasmus+ Youth Info Centre, acum și în Republica Moldova

În Republica Moldova a fost deschis centrul „Erasmus+ Youth Info”, care alături de alte centre din șase state ale Europei de Est și din regiunea Caucazului fac parte din rețeaua internațională „Erasmus+ Youth Info Centre”. La Chișinău activitatea centrului se va afla în gestiunea Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, transmite IPN.

Vitalie Cârhană, directorul institutului, a spus vineri, 11 august, în cadrul unei conferințe de presă că scopul activității rețelei este de a distribui informații în rândul tinerilor și organizațiilor de tineret despre proiectele de tineret ale programului și susținerea implementării calitative a proiectelor finanțate de rețeaua europeană „Erasmus+ Youth”.

„Obiectivele rețelei în Moldova este consolidarea colaborării dintre organizațiile de tineret și implicarea altor noi care prezintă interes. Totodată urmărim implicarea factorilor de decizie în politici de tineret în activitatea internațională de cooperare în domeniu pentru a accesa fonduri pentru Republica Moldova”, a spus Vitalie Cârhană.

Ion Donea, șeful direcției tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a spus, la rândul său, că lansarea „Erasmus+ Youth Info Centru” în Moldova este un instrument viabil pentru a oferi mai multe oportunități sectorului de tineret. „Este o oportunitate în plus oferită de către UE pentru noi în vederea creșterii gradului de mobilitate a tinerilor din Moldova, de participare, de realizare a cât mai multe schimburi cu tinerii din afară și pentru a-i avea mai angajați în procesul de luare a deciziilor la nivel de ţară”, a spus Ion Donea.

Din rețeaua internațională Erasmus+ Youth Info Centre fac parte şapte ţări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina şi Rusia. „Erasmus +” este un programul Uniunii Europene care promovează proiecte în diverse domenii. Unul dintre cele mai cunoscute programe ale „Erasmus +” este implementat în educaţie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.