În 2017, Comisia Europeană a selectat patru proiecte de consolidare a capacităților în învățământul superior din Republica Moldova, cu un buget de 1 milion de euro. Oficiul Național al programului Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport Erasmus + informează că în 2017 a oferit 506 mobilități de credite. Acest lucru înseamnă că studenții și staff-ul universitar din țară au posibilitatea să cunoască mai bine sistemul de învățământ superior european, să implementeze bunele practici și să avanseze în procesul de internaționalizare universitară, transmite IPN.
Tradițional, la Chișinău, Bălți, Cahul și Comrat au fost organizate zile de informare privind oportunitățile oferite de Erasmus+ universităților din Moldova. 22 de universități moldovenești sunt active în programul Erasmus+.
Anul trecut, s-a luat decizia și ca un nou proiect Jean Monnet, propus de Institutul de Relații Internaționale din Moldova, să fie realizat cu sprijinul financiar Erasmus+.
Programul Erasmus a fost lansat în Republica Moldova în 2014 și durează până în 2020. Programul are drept obiectiv sporirea competențelor și angajarea în câmpul muncii prin modernizarea educației și prin activități de tineret.