Enoriaşi cer Mitropolitului să convoace Adunarea Generală a Bisericii

Un grup de creştini ortodocşi solicită Mitropolitului Vladimir să respecte promisiunile făcute în primăvara anului curent de a organiza Adunarea Generală a Bisericii şi de a interzice sfânta împărtăşanie pentru guvernanţii care au votat Legea pentru asigurarea egalităţii, cunoscută ca şi Legea Antidiscriminare. Enoriaşii sunt gata să iniţieze proteste dacă Mitropolitul nu va lua o decizie în scurt timp.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, enoriaşii au menţionat că pe 19 mai, în cadrul unei adunări a creştinilor, Mitropolitul a promis că va întreprinde măsuri concrete pentru amendarea Legii Antidiscriminare, însă de atunci nimic nu s-a schimbat.

Pe 20 iunie a avut loc Sinodul Bisericesc, unde s-au luat mai multe hotărâri, însă şi acestea au rămas doar pe foaie. Acţiunile discutate de Sinod se refereau la oprirea de la împărtăşanie a guvernanţilor care au promovat legea, organizarea Drumului Crucii şi a Adunării Generale a Bisericii. Din toate acţiunile planificate, doar Drumul Crucii a fost organizat.

Enoriaşii spun că lipsa de reacţie şi de acţiune a Bisericii oferă o libertate şi mai mare minorităţilor sexuale. Dacă autorităţile statului nu îşi vor ţine cont de vocea creştinilor, Biserica ar trebui să retragă binecuvântarea de a merge la alegeri. De asemenea, ei au venit cu propuneri de înăsprire a disciplinei în cadrul Bisericii, pornind de la Mitropolie, pentru ca feţele bisericeşti să nu mai devină subiect de discuţie în societate.

Minorităţile sexuale sunt vizate în Legea pentru asigurarea egalităţii în articolul care prevede că nu pot fi discriminate la angajarea în câmpul muncii.

  • surdu daniel despre inactivitatea bisericii.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.