Energocom a plătit creditul accesat de la BERD pentru achiziții de gaz

SA „Energocom” a plătit creditul de 300 de milioane de euro accesat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Aceasta după ce a fost rambursată integral tranșa a doua (tranșa de urgență) în valoare de 200 de milioane de euro, transmite IPN.

Energocom precizează că tranșa respectivă a fost accesată la începutul anului, fiind scadentă în octombrie, și a fost rambursată anticipat pe 7 august.

Împrumutul în valoare totală de 300 de milioane de euro, contractat pentru realizarea Proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, a fost utilizat de SA Energocom în perioada 17 octombrie 2022 - 10 ianuarie 2023 pentru diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale și crearea stocurilor strategice. Pentru realizarea proiectului au fost desfășurate 130 de runde de licitații, în cadrul cărora au fost achiziționate peste 300 de milioane de metri cubi de gaze.

Potrivit „Energocom”, împrumutul este de tip revolving și poate fi utilizat la necesitate pentru o perioadă de trei ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.