Elveția se alătură UE și sancționează cinci persoane care amenință stabilitatea Moldovei

Elveția se alătură Uniunii Europene, la cererea Republicii Moldova, și impune sancțiuni financiare și restricții de călătorie pentru cinci persoane în contextul intensificării acțiunilor destabilizatoare în Republica Moldova de la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Ordonanța în acest sens emisă de Consiliul Federal de la Bern va intra în vigoare la 28 iunie, ora 18.00, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă emis de Consiliul Federal de la Bern se menționează că printre cele cinci persoane se numără oameni de afaceri și politicieni care au fost implicați în acte care subminează suveranitatea și independența Republicii Moldova. Măsurile constau în înghețarea activelor și a resurselor economice ale acestor persoane, precum și în interzicerea intrării și a tranzitului teritoriului Elveției.

În comunicat se mai spune că Elveția este pregătită să sprijine eforturile de stabilizare a situației actuale, în conformitate cu angajamentul său față de cooperarea pentru dezvoltare, promovarea intereselor economice și lupta împotriva corupției în Republica Moldova.

Cele cinci persoane care au ajuns pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene sunt: Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Marina Tauber, Gheorghe Cavcaliuc și Igor Ceaika.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.