Elicopterele „Moldaeroservice” ar putea presta servicii de ambulanţă aeriană

Elicopterele din dotarea întreprinderii de stat „Moldaeroservice” ar putea presta servicii de ambulanţă aeriană pentru spitalele din Moldova, în baza unui contract cu Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă. Anunţul a fost făcut de către  ministrul  transporturilor, Vasile Botnari, transmite IPN.

„Moldaeroservice” dispune de 6 helicoptere, dintre care 2 pot fi reutilate pentru necesităţi sanitare. Vasile Botnari a spus, în cadrul unei mese rotunde, că în Moldova de 20 de ani nu există un serviciu propriu de ambulanţe aeriene, iar pentru transportarea de urgenţă a pacienţilor medicii recurg la maşinile de ambulanţă.

Vasile Botnari a precizat că relansarea serviciului de ambulanţe aeriene va fi posibil în baza unui parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Beneficiar va fi Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă. Pentru implementarea proiectului a fost creat un grup de lucru, care deja activează.

Directorul ÎS „Moldaeroservice”, Alexei Rogov, a subliniat că întreprinderea dispune de capacităţile necesare pentru a presta servicii de transportare de urgenţă a pacienţilor, inclusiv piloţi calificaţi, care au fost instruiţi să aterizeze în condiţii  dificile. Elicopterele vor staţiona la Chişinău şi la Bălţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.