Ediția II-a a forumului moldo-român în domeniul justiției are loc în această săptămână

Cea dea doua ediție a forumului moldo-român în domeniul justiției se va desfășura pe 23 și 24 noiembrie, la București. Secretarul general al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a declarat, în cadrul briefingului săptămânal de presă, că subiectele care vor fi abordate vizează reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană. „Prin acest forum este sprijinit parcursul european al Republicii Moldova și justiția”, a spus Anatolie Munteanu, citat de IPN.

Potrivit secretarului general, va fi realizat un schimb de experiență între cele două ţări și va fi îmbunătățită cooperarea bilaterală în domeniu. „Vor fi moderate câteva panele pe subiectele ce vizează optimizarea funcționării sistemului judiciar, rolul și locul procurorului în sistemul judiciar, prevenirea și combaterea corupției și criminalității organizate”, a declarat secretarul general.

Potrivit lui Anatolie Munteanu, în cadrul forumului, Inspectoratul Naţional de Probațiune din Republica Moldova și Direcția Națională de Probațiune din România vor semna un memorandum privind schimbul de programe, proiecte probaționale de reintegrare, schimbul de experiență în domeniul de activitate, formarea profesională a personalului și actorilor implicați în probațiune și dezvoltarea unui mecanism de colaborare în ceea ce privește supravegherea persoanelor din cadrul acestor instituții.

  • anatolie munteanu despre lucrarile formului.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.