Echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” și-au început activitatea

Echipele mobile de specialiști din cadrul campaniei naționale „Un doctor pentru tine”, printre care endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi, și-au început activitatea în localitățile din țară. Aceștia acordă consultații medicale gratuite tuturor persoanelor care doresc să își verifice starea de sănătate, transmite IPN.

Prima echipă mobilă de medici din acest an a ajuns la Centrul de sănătate din Peresecina și Morozeni din raionul Orhei. Secretarul general de stat, Boris Gîlca, a vizitat echipa de medici. „În anul 2019, campania „Un doctor pentru tine” va ajunge în toate localitățile rurale din țară, pentru ca fiecare cetățean care dorește să poată beneficia de consultații medicale gratuite. În doar cele 5 luni de derulare a campaniei, am reușit să prevenim mai multe maladii grave”, a declarat Boris Gîlca, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în luna august 2018, pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate. În cinci luni de derulare a campaniei, circa 38 700 de persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE