EBA Moldova explică mecanismul de implementarea a conceptului „preţuri de transfer”

Specialiştii în contabilitate, directori şi manageri financiari au fost instruiţi joi, 28 ianuarie, cu privire la implementarea conceptului „preţuri de transfer” în cadrul unui seminar, organizat de către Asociaţia Businessului European (EBA Moldova). Oana Motoi, manager coordonator la departamentul de taxe, KPMG Moldova, a declarat că înţelegerea acestui concept este foarte importantă în contextul armonizării legislaţiei Republici Moldova, inclusiv a celei fiscale la standardele europene, transmite IPN.

Conceptul „preţurilor de transfer” presupune ca o tranzacţie între părţile afiliate trebuie să fie încheiată la un preţ de piaţă. Adică, la preţul la care ar fi fost încheiată o tranzacţie similară în condiţii economice comparabile. Experţi din echipa companiei KRMG Moldova au explicat publicului prezent la seminarul instructiv ce presupune un mecanism de „preţuri de transfer”, prevederile legale ce se referă la acestea, precum şi impactul conceptului asupra venitului şi impozitului pe profit. De asemenea, au fost prezentate succint modalităţile de documentare a „preţurilor de transfer” şi de pregătirea a plătitorilor de taxe pentru aplicarea acestora.

„Atât administrarea fiscală, cât şi sectorul privat din Moldova, în prezent nu sunt gata să implementeze mecanismul „preţurilor de transfer” şi au nevoie ,în primul rând, le fi explicat cum funcţionează acesta. Iată de ce EBA Moldova a invitat echipa KPMG, cea care a implementat acest mecanism în România la nivel de legislaţie şi sector privat, pentru a răspunde cererilor venite de la contabilii companiilor membre EBA”, a spus Mariana Rufa, director executiv EBA Moldova.

La eveniment au participat companii membre şi companii partenere ale EBA din diverse sectoare IT, producători de mărfuri şi servicii, reprezentanţi ai sectorului bancar. Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului implementat de EBA Moldova cu suportul oferit de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Est-Europene şi FHI 360. Acest seminar de instruirea a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.