Dumitru Matcovschi a fost petrecut pe ultimul drum

Sute de oameni, săteni, oameni de artă, dar şi politicieni şi şi-au luat rămas bun de la Dumitru Matcovschi. Poetul a fost înmormântat în satul de baştină, Vadul Raşcov din raionul Şoldăneşti, transmite IPN.

La procesiunea de înmormântare a participat şi conducerea de vârf a ţării, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi prim-ministrul Iurie Leancă. A venit să-şi ia rămas bun de la poet şi preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.

Masa de pomenire a fost organizată în casa părintească, în care a copilărit poetul.

Dumitru Matcovschi a murit miercuri seara, 26 iunie, la vârsta de 73 de ani. În ultimele săptămâni poetul a fost internat la spital, unde a suportat o intervenţie chirurgicală pe creier. Tumoarea cerebrală de care suferea a fost cauzată de mai mulţi factori, inclusiv de o traumă cranio-cerebrală gravă, consecinţă a unui accident rutier produs acum 24 de ani.

Poetul, prozatorul, dramaturgul, publicistul şi academicianul Dumitru Matcovschi este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză şi piese de teatru. Este recunoscut drept simbol al Mişcării de renaştere naţională din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.