Dublu campionii mondiali la robotică au revenit acasă

Cei 12 copii, dublu campioni la Olimpiada Mondială de Robotică FIRST Global Challenge 2024, au revenit acasă. Echipa națională a Republicii Moldova a adus de la această ediție două medalii de aur. Aceasta este a patra victorie consecutivă pentru țară la acest eveniment internațional, transmite IPN.

Prima medalie de aur a fost câștigată în cadrul Alianței Câștigătoare a competiției, în care Moldova a colaborat cu echipe din China, Madagascar și Insulele Cook. A doua medalie de aur a venit la categoria Inovație în Inginerie, premiu care recunoaște creativitatea și execuția remarcabilă a designului robotului moldovenesc.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a felicitat echipa și a subliniat angajamentul ministerului de a sprijini dezvoltarea tehnologică a tinerilor din Moldova, oferindu-le oportunități de creștere și învățare la nivel internațional. Acest succes internațional inspiră viitoarele generații de tineri să își urmeze visurile în domeniul științei și ingineriei.

Echipa Republicii Moldova participă anual la Olimpiada Mondială de Robotică FIRST Global Challenge din anul 2017, când a fost lansată pentru prima dată la New York. În cele 20 de ediții echipa Moldovei a adus acasă șapte medalii de aur, una de argint și una de bronz.

FIRST Global Challenge reunește liceeni din toată lumea pentru a rezolva provocări reale prin intermediul roboticii. Evenimentul încurajează colaborarea interculturală, ajută elevii să dezvolte abilități tehnice, subliniind în același timp valori de muncă în echipă.

Ediția din acest an s-a desfășurată la Atena, Grecia, în perioada 26-29 septembrie, și a adus în competiție copii din peste 193 de țări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.