Drapele sunt coborâte în bernă în memoria celor doi ofițeri împușcați la Aeroport

În Republica Moldova este zi de doliu național, iar drapele de stat sunt coborâte în bernă. La ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere în memoria celor doi ofițeri împușcați pe 30 iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău, Serghei Muntean și Igor Ciofu, transmite IPN.

Potrivit decretului semnat de președinta Maia Sandu, în această zi în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat sunt coborâte în bernă.

Șefa statului a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Cei doi bărbați au fost împușcați mortal de către un pasager, cetățean al Tadjikistanului, căruia nu i s-a permis intrarea în țară. Atacatorul a zburat la Chișinău prin Turcia. În timpul însoțirii sale pentru a fi returnat în țara de unde a venit, agresorul l-a imobilizat cu o lovitură pe neașteptate pe polițistul de frontieră care îl însoțea, i-a luat arma și a deschis focul. Și agresorul, rănit în schimbul de focuri din timpul asaltului, a murit aseară la spital.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.