Două procese penale inițiate în legătură cu mirosul neplăcut din capitală

Procuratura Generală s-a autosesizat privind mirosul neplăcut ce persistă în municipiul Chișinău. Într-un comunicat de presă, citat de IPN, se spune că a fost dispusă inițierea a două procese penale pentru elucidarea circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

Și Primăria municipiului Chișinău s-a autosesizat. Potrivit autorităților municipale, stația de epurare a apelor uzate funcționează în regim normal. Avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv n-au fost atestate, potrivit constatărilor grupului de lucru format din reprezentanți ai Apă-Canal Chișinău, ai subdiviziunilor de profil și consilieri municipali, care au verificat situația pe teren.

Fostul ministru al mediului Valeriu Munteanu a scris pe Facebook că problema mirosului urât a apărut din cauza neglijenței factorilor de decizie din cadrul Apă-Canal Chișinău. O altă cauză ar fi înțelegerile prealabile dintre autoritățile municipale și agenți economici, în urma cărora în stația de epurare sunt deversate substanțe toxice provenite din procesul tehnologic al diferitor întreprinderi, care scot din funcțiune stația. Nămolul adunat ajunge în apele râului Bâc, provocând daune enorme mediului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.