Două partide și un bloc electoral acced în Parlament, After Poll

Două partide și un bloc electoral acced în Parlament, potrivit rezultatelor preliminare ale sondajului After Poll. Pe prima poziţie este PAS, cu 55,1% voturi, urmat de BeCS, cu 24%, şi Partidul Şor, cu 8,1%. Pe următoarele poziţii, dar în afara pragului electoral, se clasează BERU, cu 4,4% voturi, şi Platforma DA, cu 1,8 %. Sondajul a fost prezentat de Comunitatea „Watchdog.Md” şi Institutul de Politici Publice în cadrul unei conferințe de presă la IPN.



Valeriu Pașa, președintele Comunității WatchDog, a menţionat că la întrebarea: „Când v-aţi hotărât pentru cine să votaţi, cei mai mulţi, 34,9% din respondenți, au răspuns că întotdeauna au votat pentru acest partid, 33,6% au spus că mai bine de trei luni în urmă şi 8,3% – cu 2-3 luni în urmă.

Vasile Cantarji, sociolog la Compania Sociologică CBS-AXA, a precizat că sondajul a fost realizat telefonic, printre respondenți cu drept de vot, aflați în ziua alegerilor pe teritoriu ţării. Din eşantion fac parte 2764 de respondenţi contactaţi la telefon în intervalul de timp de la 12.00 pană la 20.00.

Pragul electoral pentru o formațiune politică este de 5%, pentru un bloc electoral – 7% și pentru candidații independenți – 2%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.