Două explozii au avut loc pe teritoriul telecentrului radio Mayak din Grigoriopol

Două explozii au avut loc în dimineața zilei de astăzi pe teritoriul telecentrului radio Mayak, raionul Grigoriopol. În consecință, două antene care retransmiteau radio din Federația Rusă s-au defectat. Nimeni nu a fost rănit, transmite IPN.

Potrivit ministerului de interne de facto de la Tiraspol, exploziile au avut loc astăzi la primele ore ale dimineții. Prima la ora 06.40 și a doua explozie la 07.05. La fața locului au fost trimise forțele de ordine și serviciile de urgență.

Potrivit datelor preliminare, cele mai puternice două antene sunt defecte: una este de un megawatt și cealaltă de jumătate de megawatt.

Administrația transnistreană a instituit în regiune cod roșu de alertă de terorism pentru 15 zile. La intrarea în regiune vor fi instalate puncte de control. Ziua verificările vor avea loc selectiv, iar noaptea măsura se va aplica în privința tuturor care vor trece linia de demarcare. Potrivit liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au dispus investigații pe faptul „actelor teroriste care au loc în republică, iar autorii vor fi sancționați pentru terorism, tentativă de omor și deținere ilegală de arme”. Sărbătoarea de 9 mai va fi marcată evitându-se adunările în masă. Instituțiile de învățământ vor trece la regimul online până la sfârșitul anului școlar.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul așa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. Presa din regiunea transnistreană a scris că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. Focurile au fost trase din RPG-uri. Presa scrie că au fost semnalate  explozii și la Parcani, la 13 km de granița cu ucraineană pe segmentul transnistrean.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.