Dosarul Vicol a fost transmis procurorilor

Cauza penală pornită de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) pe faptul actelor de corupţie comise de mai multe persoane cu funcţii publice din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, printre care şi şeful inspectoratului, Nicolae Vicol, a fost transmisă procurorilor marţi, 14 mai, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNA.

În comunicat se precizează că ofiţerii CNA au prezentat procurorilor 24 de volume, care conţin 14 dosare penale conexe. La baza concluziilor organului de urmărire penală au fost puse peste 200 de probe. Suplimentar, procurorilor le-au fost prezentate 52 de discuri cu interceptări ale convorbirilor telefonice, 12 pachete cu corpuri delicte, inclusiv stick-ul depistat în biroul şefului IFPS cu interceptările telefonice ale subalternei sale.

Raportul de finalizare a urmăririi penale conţine 87 de file cu descrierea şi analiza probelor, iar în dosare figurează 10 persoane. În calitate de învinuiţi figurează şeful IFPS, un om de afaceri, un fost angajat al CCCEC şi unul din cadrul CNA (ultimul a fost suspendat din funcţie). În calitate de bănuiţi sunt recunoscuţi şeful adjunct al IFPS, doi inspectori fiscali, secretarul general adjunct al Guvernului Republicii Moldova, două persoane civile.

Nicolae Vicol a fost arestat la 15 februarie. Acesta este învinuit de corupere pasivă, abuz în serviciu şi interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.