Dorin Recean va efectua o vizită la Bruxelles pe 20 și 21 aprilie

Premierul Dorin Recean va merge la Bruxelles în după-amiaza zilei de 20 aprilie, iar a doua zi, pe 21 aprilie, va întrevederi cu mai mulți oficiali europeni. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Premierul se va întâlni la Bruxelles cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, și comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

În discuțiile cu oficialii europeni, premierul se va referi la prioritățile Guvernului Republicii Moldova, precum asigurarea păcii și securității în regiune și pentru Republica Moldova, îmbunătățirea stării populației, agenda de reforme, inclusiv în domeniul justiției, fortificarea economică, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum și colaborarea mai strânsă cu Uniunea Europeană în domeniul politicii externe și de securitate.

Premierul va fi însoțit la Bruxelles de vicepremierul  Nicu Popescu, șeful diplomației moldovenești.

Vizita la Bruxelles este ce-a de-a doua vizită pe care o desfășoară prim-ministrul în străinătate, după prima sa vizită desfășurată la București în luna martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.