Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Grecia

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Grecia. Au fost discutate programele de susținere pentru cetățenii care vor să revină acasă, dezvoltarea economică a țării, precum și consolidarea eforturilor în procesul de aderare la Uniunea Europeană, transmite IPN.

„La Atena, am cunoscut-o pe doamna Lucia, care a fost printre primii moldoveni care s-au mutat cu traiul în Grecia. Departe de casă de atâția ani, rămâne conectată la situația din țară și interesată de ce se întâmplă acasă. Împreună cu mai mulți conaționali de-ai noștri de la Atena, am discutat despre cum construim o Moldovă Europeană, dezvoltată și modernă, despre sistemul educațional, cel medical și despre reformele pe care trebuie să le implementăm ca să asigurăm condiții bune de trai tuturor cetățenilor”, susține șeful executivului.

Totodată, prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat recunoștința pentru promovarea tradițiilor și valorilor naționale și i-a conferit fondatoarei și dirijoarei corului diasporei din Republica Elenă „Dor de Doină”, Dina Izbișciuc-Șova, Diploma de onoare a Guvernului.

Pe teritoriul Greciei sunt înregistrați oficial peste 7400 de cetățeni moldoveni.

Premierul Dorin Recean efectuează vizita sa de lucru în Grecia în perioada 1-2 iulie. Pentru astăzi, șeful cabinetului de miniștri are programate întrevederi cu președinta Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou, și cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis. Împreună cu prim-ministrul elen, șeful Guvernului de la Chișinău va participa la semnarea Acordului privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere.

De asemenea, premierul va ține un discurs la Forumul anual pe teme de actualitate, organizat de publicația „The Economist”, ediția a 28-a.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE