Dorin Recean: Mai avem mult de lucru ca societate pentru a schimba situația privind violența

Moldova mai are foarte mult de lucru ca societate ca să schimbe situația existentă privind violența, implicit împotriva femeilor. Acest lucru se poate face prin încurajarea femeilor și a comunității să contribuie la schimbarea mentalității și schimbarea culturii, prin curriculum școlar, dar și prin activitățile pe care le facem în comunitate. Declarațiile au fost făcute de premierul Dorin Recean la conferința internațională pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și fete și a violenței domestice, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Recean, este esențial pentru societatea moldovenească ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate, cu referire în mod special la drepturile femeilor. Potrivit lui, multe femei sunt abuzate, fie fizic, fie verbal, și acest lucru nu este acceptabil. Acest lucru nu poate fi justificat prin factori culturali, prin tradiții.

Instituțiile statului trebuie să vegheze respectarea drepturilor femeilor și să intervină acolo unde există violență, violență asupra femeilor, violență asupra copiilor, violență în familie.

Conferința a fost organizată în perioada 25-26 octombrie de Coaliția Națională „Viața fără violență”, pentru al treilea an consecutiv. Coaliția este o rețea națională formată din 21 de organizații non-guvernamentale dedicate prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, copiilor și a violenței în familie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.