Dorin Recean, la Telenești: Guvernul este alături de autoritățile locale în dezvoltarea comunităților

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat raionul Telenești, unde a discutat cu localnicii despre alegerea pe care cetățenii Republicii Moldova urmează să o facă la referendumul din toamna acestui an. „Viitorul nostru depinde de această decizie. Este momentul să avem curaj și să alegem ce ne dorim – să construim acasă un viitor sigur și prosper în cadrul familiei europeneˮ, a spus premierul. Prim-ministrul a început vizita de lucru la piața din localitate, transmite IPN.

„Am mers în piața din orașul Telenești, unde am vorbit cu localnicii despre nevoile lor și despre ce putem face, toți împreună, pentru a aduce bunăstare și pentru a construi o Moldovă dezvoltată. În ședința cu autoritățile publice locale am menționat că viitorul european al Republicii Moldova înseamnă bunăstare în comunități, iar implicarea aleșilor locali este esențială pentru a construi un viitor prosper pentru toți oamenii din Moldovaˮ, a spus Dorin Recean.

Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este alături de autoritățile locale în dezvoltarea comunităților, inclusiv prin realizarea Programului „Satul European”, care va fi extins pentru a include cât mai multe proiecte pentru cetățenii din toată țara. „Programul „Satul European” a adus schimbări vizibile în sute de localități din Moldova și asta este doar începutul. Vom continua cu determinare și unitate pentru că integrarea europeană înseamnă mai multe resurse în localitățile noastre: infrastructură modernă, acces la servicii de apă și canalizare, grădinițe, școli și spitale de calitate”, a menționat șeful executivului.

În ultimii doi ani, prin Programul „Satul European”, Guvernul a investit 69 de milioane de lei pentru a construi în raionul Telenești sisteme de apă și canalizare, iluminat stradal, infrastructură educațională și de sport pentru copii și tineri. La întâlnirea cu primarii s-a discutat despre necesitatea prioritizării proiectelor ce vizează accesul la apă și canalizare, dar și construcția unei stații de epurare. Totodată, primarii s-au referit la seceta care a afectat raionul Telenești, proiectele de sprijin pentru agricultori și cele pentru îmbunătățirea infrastructurii locale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.