Dorin Recean la Kiev: Moldova este și va rămâne solidară cu Ucraina

Republica Moldova este și va rămâne solidară cu Ucraina și cu cetățenii ucraineni. Ucraina rezistă neclintit împotriva agresiunii brutale ruse, protejând țara, cetățenii și valorile comune, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, la o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal, la Kiev, transmite IPN.

Cei doi premieri au convenit dinamizarea unei serii de proiecte bilaterale în domeniu economic, energetic, agricol, infrastructură și transport. „Împreună, contribuim și la eforturile regionale de asigurare a securității alimentare, prin fortificarea cooperării pentru tranzitul mărfurilor ucrainene și restaurarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport, rutiere și căi ferate, de care să beneficiază inclusiv și companiile din țara noastră, a spus Dorin Recean.

Șeful executivului a remarcat că cele două țări, ca buni vecini, parcurg hotărât și plin de determinare drumul ireversibil de aderare la UE, demonstrând voința comună de a construi societăți moderne, prospere și democratice în cadrul familiei europene.

Dorin Recean a întreprins o vizită în Ucraina pentru a reprezenta Republica Moldova la Summitul „Platforma Crimeea” – o inițiativă diplomatică a Ucrainei gândită ca un mecanism internațional de coordonare a efortului de repunere a subiectului privind Crimeea pe ordinea de zi, cu scopul de a se ajunge la reconstituirea controlului Ucrainei asupra peninsulei. Primul Summit al Platformei a avut loc în august 2021.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.