Dorin Recean în plen: Prioritatea mea e să introducem eficiență și ordine în instituțiile guvernamentale

Obiectivul planului de guvernare este implementarea viziunii de dezvoltare a președintei Maia Sandu și a planul de guvernare al Partidului Acțiuni și Solidaritate, cu ajustările de rigoare la realitățile curente. Declarația aparține candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, și a fost făcută în plenul Parlamentului. Acesta declară că prioritatea sa este să introducă eficiență și ordine în instituțiile guvernamentale, astfel încât toate serviciile publice să fie eficiente pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri, transmite IPN.

„Guvernul pe care intenționez să-l conduc și pentru care solicit suport de la dumneavoastră se va concentra pe de dezvoltarea economică. Aici am în vedere că trebuie să punem la dispoziția agenților economici suficiente resurse financiare pe termen lung și la un preț scăzut, pentru ca ei să creeze loc de muncă, să crească productivitatea, iar în felul acesta să crească și salariile, să crească și contribuțiile la stat pentru ca să putem finanța programele educaționale, sociale, culturale etc.”, a declarat Dorin Recean.

O altă prioritate menționată este pacea și stabilitatea. „Trebuie să consolidăm capacitatea noastră de apărare, trebuie să investim în capacitatea tehnică și umană ca să ne apărăm și trebuie să investim în capacitatea noastră de a asigura ordinea publică. Liniștea și pacea sunt fundamentale pentru dezvoltarea economică și pentru dezvoltarea noastră socială”, a spus Dorin Recean.

Prioritățile anunâate se încadrează în proiectul „Moldova Europeană 2030” și în procesul de aderare europeană. „Noi facem integrarea europeană nu de dragul bifării anumitor ajustări la legislație, la procesele care au loc în economie sau în societate. Integrarea europeană înseamnă mai mult pentru Guvernul meu, ajustarea politicii interne, ajustarea regulilor de joc astfel încât fiecare cetățean să se simtă liber”, a mai spus candidatul desemnat.

Potrivit prevederilor constituționale, programul de activitate și lista Guvernului se dezbat în ședința Parlamentului. Legislativul acordă încredere executivului cu votul majorității deputaților aleși. În baza votului de încredere acordat de Parlament, președintele Republicii Moldova numește Guvernul. Executivul își exercită atribuțiile din ziua depunerii jurământului de către membrii lui în fața șefului statului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.