Dorin Recean este desemnat candidat la funcția de premier

Fostul ministrul al afacerilor interne, actualul consilier prezidențial Dorin Recean, este desemnat candidat la funcția de premier. Anunțul a fost făcut vineri de către președinta Maia Sandu, după demisia anunțată de Natalia Gavrilița, transmite IPN.

„Noul Guvern va trebuie să-și concentreze eforturile pentru revigorarea și dezvoltarea economică. Să impulsionăm creșterea economică, să atragem cât mai multe investiții străine de calitate, așa încât nu doar să facem față creșterii prețurilor la nivel mondial, ci să avem mai multe locuri de muncă, salarii mai mari și să îmbunătățim nivelul de trai al moldovenilor”, a declarat șefa statului într-un briefing de presă.

Noul guvern va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției. „Sistemul putred va încerca să pună piedici, dar noul guvern are obligația de a mări viteza de curățare a țării de corupție și nedreptate”, a mai spus șefa statului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a luat act de demisia premierului Natalia Gavrilița, precum și de desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru. Fracțiunea PAS și-a exprimat sprijin pentru Dorin Recean și va sprijini plenar noul guvern.

„Avem încrederea că noul guvern condus de domnul Recean va implementa viziunea de dezvoltare a Republicii Moldova propusă de președinta Maia Sandu și de Partidul Acțiune și Solidaritate”, a mai spus șeful legislativului.

Dorin Recean a fost numit consilier al președintelui Maia Sandu pe domeniul apărării și securității naționale în februarie 2022. El a fost ministru al afacerilor interne în Guvernul Filat și Guvernul Leancă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.