Dorin Chirtoacă: am ajuns cu negocierile la situaţia din ianuarie 2015

Procesul de negocieri privind formarea unei majorităţi parlamentare pro-europene a ajuns la situaţia din ianuarie 2015. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

„În ianuarie 2015, după întâlnirea cu partenerii europeni pe care am avut-o la Aeroport, toţi erau gata de a forma o coaliţie, se convenise şi asupra unei formule privind participarea la guvernare, dar peste noapte PDM şi PLDM au decis să facă alianţă cu comuniştii. Noi insistăm asupra respectării înţelegerii pe care am avut-o atunci la Aeroport”, a declarat Chirtoacă.

Chirtoacă a mai spus că PL insistă pe condiţiile anterioare. „Iniţiativa europeană este la pământ, este călcată în picioare. În documentul asupra căruia am convenit la Aeroport era scris procuror european. Este vorba de un procuror fie din UE, care şi-a luat cetăţenia Republicii Moldova, fie şi de la noi, dar care are cetăţenie europeană. Un procuror care nu va executa comenzi politice. Vrem să fie preluată practica României, ca justiţia moldovenească să fie controlată de la Bruxeless”, a adăugat fruntaşul liberal.

Dorin Chirtoacă a mai spus că PL a mai înaintat condiţii cum ar fi clasificarea situaţiei cu miliardul furat din sistemul bancar, implementarea Acordului de asociere cu UE, dar şi partajarea funcţiilor în dependenţă de numărul de mandate, obţinute în urma scrutinului din noiembrie 2014.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.