Donatorii internaționali se întrunesc la Paris pentru a decide cu privire la ajutorul pentru Moldova

Aproximativ 45 de țări și instituții – donatori internaționali – se întâlnesc luni la Paris pentru a discuta și a decide cu privire la susținerea Republicii Moldova, afectată de războiul din Ucraina, transmite IPN.

Conferința donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova” este co-prezidată de România, împreună cu Franța, țara gazdă a celei de-a treia reuniuni, și Germania. La final vor lua cuvântul președintele francez Emmanuel Macron și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Prima conferință a donatorilor a avut loc la Berlin în aprilie, iar a doua la București în iulie. S-au adunat în total 600 de milioane de euro pentru asistență. Următoarea reuniune similară va avea loc anul viitor la Chișinău.

Presa străină scrie că vizita la Paris a șefei diplomației germane, Annalena Baerbock, are loc în contextul recentelor tensiuni în relațiile bilaterale cu Franța. O ședință de guvern comună a fost anulată luna trecută în ultimul moment, inclusiv din cauza divergențelor privind criza energetică din Europa. Premierul francez Elisabeth Borne urmează să se întâlnească marți la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE