Doi tineri au fost prinși în timp ce pescuiau cu undițe electrice în apele de frontieră

Doi tineri au fost surprinși de către polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal pe apele de frontieră cu ustensile conectate la sursă electrică. Au reușit să prindă circa 45 kg de pește, transmite IPN.

Barca și cele două persoane care pescuiau au fost observate de patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, pe direcția localității Manta. Fiind verificați, s-a constatat că tinerii au 20 și 21 de ani. Aceștia se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră sub pretextul de a merge la pescuit, însă au tăinuit despre ustensilele de pescuit interzise prin lege.

De asemenea, polițiștii găsit și un autoturism în care se aflau 12 undițe telescopice. Din declarațiile unuia dintre tineri, automobilul și ambarcațiunea aparține unei rude.

Cei doi au fost duși la subdiviziunea de frontieră, iar ustensilele cu care au pescuit le-au fost ridicate drept probe pentru pornirea unei cauze penale.

Politia de Frontieră anunță că a sesizat reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Cahul, care au stabilit prejudiciul cauzat mediului în sumă de 402 de mii lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.