Doi poliţişti vor face puşcărie pentru că au torturat un minor în aprilie 2009

Colegiul Penal al Curţii de Apel Chişinău a condamnat doi poliţişti la câte 5 ani de detenţie pentru tortură asupra unui minor în aprilie 2009, transmite IPN, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, pe 10 aprilie 2009, doi ofiţeri ai Departamentului Servicii Operative din cadrul MAI s-au apropiat de un minor în preajma Guvernului şi, fără niciun motiv, l-au urcat în automobilul poliţiei, după care s-au deplasat în regiunea Uzinei de tractoare. În timpul deplasării, poliţiştii i-au acoperit minorului faţa şi, pentru a-l impune să recunoască că a participat la dezordinile în masă din 7 aprilie, i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii până minorul a leşinat.

Ulterior poliţiştii l-au dus la Comisariatului de Poliţie al sectorului Buiucani, unde au încercat să-l predea ca persoană bănuită de participare la dezordinile în masă, însă colaboratorii comisariatului au refuzat să primească minorul. Inculpaţii au urcat minorul în automobil şi s-au deplasat în regiunea Spitalului Clinic Militar Central din sectorul Buiucani, unde l-au lăsat să zacă în stradă fără cunoştinţă.

În urma loviturilor aplicate de poliţişti, minorul s-a ales cu traumă cranio-cerebrală, fractura închisă a gambei din stânga cu deplasarea fragmentelor, contuzia ţesuturilor moi ale feţei şi capului, contuzia nervului fibular şi alte traumatisme.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 decembrie 2011, poliţiştii au fost achitaţi. Sentinţa a fost atacă de procurori şi s-a obţinut rejudecarea cauzei penale într-un alt complet de judecători.

Hotărârea Curţii de Apel este cu drept de atac.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.