Doi deţinuţi ai penitenciarului din Cricova au decedat în aceeaşi zi

Doi tineri, deţinuţi ai penitenciarului nr.4 din Cricova, au decedat în aceeaşi zi. Inspectoratul General de Poliţie şi Procuratura sectorului Râşcani anunţă despre intentarea cauzelor penale pe faptul producerii incidentelor. Departamentul Instituţiilor Penitenciare a iniţiat o anchetă de serviciu, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, duminică, 1 septembrie, în jurul orei 15.55,  în zona de producere a instituţiei s-a prăbuşit o porţiune de perete de la încăperea fostului atelier. Sub dărâmături a fost găsit corpul neînsufleţit al unui deţinut, în vârstă de 26 de ani, condamnat la 6 ani şi 4 luni privaţiune de libertate. Deţinutul decedat presta muncă neremunerată în calitate de măturător şi avea acces liber în zona de producere.

Al doilea caz de deces s-a produs în jurul orei 17. 50. Într-un sector locativ al penitenciarului, a fost depistat cadavrul unui deţinut, de 26 de ani, condamnat la 3 ani de privaţiune de libertate. Conform versiunii prealabile, tânărul s-a electrocutat. Potrivit martorilor, deţinutul a scos o priză şi a încercat să se conecteze la altă fază de aprovizionare cu energie electrică.

Cauze decesului deţinuţilor vor fi stabilite de către medicii legişti.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.