Doi bărbați, sancționați penal pentru că au vânat ilegal căprioare

Doi bărbați au fost sancționați penal cu amendă în mărime de 30 de mii de lei pentru că au vânat ilegal două căprioare sălbatice la Dondușeni. De asemenea, instanța a dispus ca inculpații să plătească 25 de mii de lei întreprinderii de silvicultură, care a fost prejudiciată, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, fapta ilegală a fost comisă în ianuarie 2024. Bărbatul de 45 de ani, fiind deținător al carnetului de vânător, împreună cu un alt bărbat, de 59 de ani, fără a deține fișa de recoltare și autorizația corespunzătoare, iar ultimul și fără a deține carnetul de vânător, au instalat mai multe lațuri, într-o pădure din extravilanul satului Horodiște, raionul Dondușeni. Cu ajutorul acestora au fost capturate două căprioare sălbatice, cu vârsta de aproximativ 2 ani, un mascul și o femelă. Astfel, regnului animal i-a fost cauzată o daună materială în sumă totală de 25 de mii de lei lei.

Recent Judecătoria Edineț, sediul Briceni, i-a condamnat pentru „vânatul fără autorizația corespunzătoare, cu unelte și metode nepermise (braconajul), care a cauzat daune ce depășesc 200 de unități convenționale”.

Inculpații au pledat nevinovați. Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.