Doi bărbați riscă până la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie

Doi bărbați, de 17 și, respectiv, 36 de ani, din raioanele Nisporeni și Anenii Noi, sunt suspectați de tâlhărie. În seara zilei de 14 decembrie, aceștia ar fi pătruns în casa unui bărbat din Nisporeni, l-au imobilizat cu un electroșoc, i-au aplicat lovituri cu un obiect metalic în regiunea capului și i-au furat banii pe care i-au găsit în locuință.

Inspectoratul General de Poliţie informează într-un comunicat de presă că suspecții au fost reținuți a doua zi, în timp ce se pregăteau să părăsească teritoriul Republicii Moldova. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au depistat și au ridicat obiectele folosite la comiterea atacului tâlhăresc, dar şi o parte din banii furați, precum și droguri. Audiați de poliție, suspecții au spus că o parte din suma furată a fost folosită pentru distracții.

Cei doi au fost arestați pentru 30 de zile. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal.  Conform legii, persoanele culpabile de tâlhărie se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Anterior, unul dintre suspecți a fost condamnat pentru infracțiuni similare și omor  săvârșit pe teritoriul Federației Ruse, ispășindu-și pedeapsa, în perioada anilor 2005 – 2013, în penitenciarul „Belîi Lebedi” din orașul Salicamsc, penitenciar în care își ispășesc pedeapsa hoții în lege și autoritățile criminale, notează IGP.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.