Documentarul „Martirul Unirii” va fi lansat vineri la Chișinău

Filmul documentar despre destinul tragic al protoiereului Alexandru Baltaga, preot basarabean care și-a pierdut libertatea și viața pentru „vina” de a fi semnat Actul Unirii de la 27 martie 1918, va fi lansat vineri la Chișinău, transmite IPN.

Documentarul este dedicat memoriei Protoiereului Alexandru Baltaga (14 aprilie 1861 - 7 august 1941), un adevărat artizan al Unirii Basarabiei cu România și martir al Bisericii Ortodoxe Române, recent canonizat și în curând cinstit ca sfânt în calendarul Patriarhiei Române.

Filmul va fi difuzat începând cu ora 19.00 la Cinematograful „Odeon” din Chișinău. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac prin email la adresa: filmdocumentar@trinitastv.ro.

Proiectul „Martirul Unirii” este realizat de Televiziunea Patriarhiei Române, TRINITAS TV, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, în parteneriat cu Mitropolia Basarabiei, Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova și TVR Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.