Doar mâncând pâine, depășim norma de sare pentru o zi

Pâinea este principala sursă de sare în regimul alimentar. În medie, o persoană consumă 333 de grame de pâine pe zi, care conține 5,5 grame de sare. Este mai mult decât recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății de 5 grame de sare pe zi, însumând toate produsele consumate. Fiecare o sută de grame de pâine consumată contribuie în medie cu 1,85 de grame de sare, se menționează într-un studiu lansat marți, 13 noiembrie, la Chișinău, transmite IPN.

Studiul relevă faptul că aproape 55 la sută din populația țării consumă pâine la fiecare masă luată în zi. O proporție mai mare, de 61,6%, este înregistrată în rândul populației rurale. Cea mai răspândită formă de pâine consumată este cea albă, fiind preferată de peste 78% dintre moldoveni. 20,4% preferă pâinea neagră, iar 1,3% consumă pâinea din cereale.

Pentru reducerea consumului de sare în rândul populației, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că va pregăti implementarea, la nivel național, a unui program. Acesta va prevedea campanii de creștere a nivelului de conștientizare în rândul cetățenilor, care vor fi încurajați să aibă o abordare mai prietenoasă față de propria sănătate.

Se vor propune modificările legislative pentru a stabili un cadru pentru industria alimentară cu scopul reducerii conținutului de sare. Se va propune și introducerea etichetării pentru a evidenția conținutul de sare în produsele alimentare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.