Dmitrii Kozak vine miercuri la Chișinău

Șeful adjunct al administrației președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak, vine miercuri, 11 august, la Chișinău. Potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, oficialul rus se va întâlni cu reprezentanții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse, transmite IPN.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a menționat pentru IPN, că va avea un răspuns, dacă Maia Sandu se va întâlni sau nu cu Dmitri Kozak, precum și privind eventualele subiecte care vor fi discutate în cadrul unei eventuale întrevederi, după amiază, după finalizarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate de astăzi.

Și reprezentanții direcției comunicare și protocol a Guvernului au menționat că, până în acest moment, în agenda prim-ministrului Natalia Gavrilița nu este planificată o întâlnire cu Dmitrii Kozak.

Deocamdată, întâlnirea cu oficialul rus nu se regăsește nici în agenda președintelui Parlamentului, Igor Grosu, susțin reprezentanții Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului.

Ultima dată, Dmitrii Kozak, a fost la Chișinău în luna iunie a anului 2019, cu circa două săptămâni înainte ca Partidul Democrat să cedeze puterea. Atunci, el susținea ideea creării unei coaliții parlamentare dintre PAS și PSRM. El a mai spus atunci că a venit în Moldova înainte de a se lua importante decizii politice cu impact pentru următorii ani, pentru a expune poziția Federației Ruse tuturor puterilor politice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.