Distribuitori din Găgăuzia, amendați pentru retransmiterea programelor analitice din Rusia

În premieră, Consiliul Audiovizualului a aplicat sancțiuni a câte 50 de mii de lei pentru doi distribuitori din UTA Găgăuzia pentru neprotejarea spațiului audiovizual național. Cei doi distribuitori,  „Oguzsatlink” SRL și „Ilk Halk Televizionu” SRL, au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Federația Rusă și Belarus cu încălcarea prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, transmite IPN.

Distribuitorii urmează să înceteze, în termen de 24 ore, difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării.

Aceștia s-au ales și cu amenzi pentru activitate fără autorizație de retransmisiune sau licență de emisie. „Oguzsatlink” retransmite, contrar legii, 58 de servicii media de televiziune, iar „Ilk Halk Televizionu”– 37. Ambii distribuitori au primit amenzi a câte 19 mii de lei pentru activitate în lipsa actului permisiv de la CA și urmează să își legalizeze activitatea în cel mult 15 zile lucrătoare.

În același timp, „Ilk Halk Televizionu”, administrat de Stepan Piron, a mai fost sancționat cu 19 mii de lei pentru că difuzează postul TV „Первый народный” fără ca să dețină licență de emisie.

Un alt distribuitor, „Steel Trading Group” SRL, a fost amendat cu 29 de mii de lei pentru activitate fără autorizație de retransmisiune în Glodeni. CA i-a acordat termen de 15 zile lucrătoare pentru a-și legaliza activitatea.

Suma totală a sancțiunilor aplicate în ședința de azi este de 186 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.