Discuţii aprinse despre repartizarea terenurilor în capitală

Subiectul privind repartizarea şi vinderea terenurilor de pământ în municipiul Chişinău a provocat discuţii aprinse între primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi liderul unei organizaţii neguvernamentale, în cadrul emisiunii „Politica”, la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Vitalie Voznoi,  preşedintele organizaţiei „Oraşul meu drag”, l-a acuzat pe edilul capitalei de ilegalităţi la repartizarea loturilor de pământ, făcând referire la un teren cu suprafaţa de 1000 de metri pătraţi, care ar fi fost dat în arendă procurorului municipiului Chişinău, Ivan Diacov, cu doar 177 de lei pe an.

„Din cauza împărţirii ilegale a loturilor, capitala pierde  30-60 de milioane de lei. La fel, de ce oferiţi autorizaţii pentru construcţii ilegale? De ce nu faceţi o listă neagră a acestor companii? De ce, când vă judecaţi cu antreprenorii care încalcă legea, nimeni de la primărie nici nu se prezintă în instanţă?”, l-a întrebat Voznoi pe primar.

În replică, Dorin Chirtoacă a spus că n-are importanţă dacă o persoană este procuror sau reprezentantul altei profesii. Important este ca omul să deţină actele în regulă. „Noi prelungim relaţiile contractuale existente sau executăm hotărâri de judecată. Nu putem atribui de la zero un lot de pământ şi nici nu putem expune loturile la licitaţie. Dacă pretindem că suntem un stat european, nu putem anula proprietatea privată”, s-a justificat primarul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.