Discurs în cadrul conferinței de presă din 10.04.23 “Declarațiile lui Andrei SPÎNU, crimele SIS, ESAULENCO și CIUMACENCO”


Mă numesc Alexei Serebreanschi, sunt colonel în rezervă SIS, fost șef al spionajului extern.

Săptămîna trecută, la 6 aprilie curent, Andrei SPÎNU, Secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Vice-președintele PAS,  a adus acuzații grave la adresa unor ofițeri de rang înalt SIS, învinuindu-i pe aceștia în comiterea  de crime.

Dl SPÎNU a declarat că acești ofițeri, citez “au lucrat în interesul regimului oligarhic, sînt implicați în crime, în gestionarea Telegram canalelor anonime, sunt absolvenți FSB…”.

În premieră dl SPÎNU a declarat că o dată cu alegerea dnei Maia SANDU la funcția de președinte al Republicii Moldova, SPÎNU a solicitat insistent Președintelui eliberarea imediată din funcție a lui ESAULENCO, care a fost promovat de DODON la funcția de director SIS și eliberarea din cadrul SIS a lui OJOG.

Mai mult ca atît, dl SPÎNU a declarat că nu înțelege cum a fost posibilă numirea lui ESAULENCO, persoană implicată în crime, la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Azerbaidjan și de ce OJOG pînă astăzi este menținut în funcție în cadrul SIS?  Subliniind, că este o mare greșeală și un semnal prost dat sistemului, cînd așa oameni ca ESAULENCO sunt promovați și menținuți în funcții.

Astfel, șeful Administrației Președintelui Republicii Moldova, Vice președintele partidului de guvernămînt PAS, confirmă oficial cele declarate public de mine.

Reamintesc, că în ultimii 3 ani, am organizat 6 conferințe de presă, în cadrul cărora, am adus probe, care astăzi sunt parțial confirmate de dl SPÎNU, despre implicarea unor ofițeri de rang înalt din cadrul SIS, în crime deosebit de grave.

Pe parcursul acestor ani, am prezentat publicului, inclusiv conducerii supreme a Republicii Moldova, probe, că ESAULENCO, GUMENIUC, RACOVIȚĂ, CUZMIN, CIUMACENCO, PAVLIUC și OJOG sînt implicați în crime deosebit de grave, precum: intimidarea politicienilor, persoanelor publice și diplomaților străini, ațîțarea urii interetnice prin denigrarea minorităților naționale, gestionarea ilegală a Telegram canalelor anonime - așa ziselor “operațiuni secrete SIS de influență a mediului electronic”, divulgarea informațiilor secrete din cadrul SIS, denigrarea Maiei SANDU și partidului PAS în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din – 2020 și alegerile parlamentare din 2021, și alte crime grave.

În toate conferințele mele de presă anterioare, inclusiv și astăzi cu text deschis declar că în aceste crime sunt implicați: ESAULENCO, GUMENIUC, RACOVIȚĂ, CUZMIN, CIUMACENCO, PAVLIUC și OJOG.

În acest sens, apare o întrebare, de ce dl SPÎNU în declarațiile sale vorbește cu jumătăți? De ce nu numește pe nume criminalii reali din cadrul SIS?

Poate dl SPÎNU este utilizat de cineva în anumite jocuri pentru al induce în eroare, special fiind pus accentul pe unii foști ofițeri SIS, care nu au nici o atribuție la ceea ce declară dl SPÎNU? 

Nu este nici o îndoială, că dlui SPÎNU aceste nume i-au fost puse pe masă de către cineva anume. Eu am datoria civică să explic astăzi dlui SPÎNU și întregii societăți cine sunt acești cineva.

Astăzi, și dl SPÎNU și DODON și PAS recunosc cu text deschis că ESAULENCO se ocupa de ilegalități în cadrul SIS. Toți asta declară !!!

Interesant unde erau ochii și urechele lor, cînd eu și alte persoane timp de 3 ani atrăgeam atenția publicului la aceste ilegalități.

Ce fel de conducător a fost DODON, dacă la informația referitor la crime comise de ESAULENCO, el ca răspuns i-a conferit gradul suprem de General, iar acum DODON se plînge pe ESAULENCO.

Fix această întrebare o adresez dlui SPÎNU și conducerii PAS.  Unde au fost ochii și urechile Dumneavoastră, cînd de o perioadă atît de mare noi vă informăm și vă aducem probe concrete cine este cu adevărat ESAULENCO și GUMENIUC?

Dle SPÎNU, acești cineva, v-au pus pe masă încă o ”capodoperă” cu scopul de a Vă sustrage atenția de la potlogarii, care cu adevărat sunt autorii majorității crimelor din cadrul SIS, comise contra statului nostru, și o să le luăm pe rînd.

Dvs. vorbiți de MIȚILESCU.

Vă informez că în ultimii 10 ani, de cand acesti criminali se află în functii cheie în cadrul SIS, anume MIȚILESCU este acea persoană care l-a identificat, reținut și eliberat din organe pe finul lui GUMENIUC – GUDUMAC, șeful SIS de la Edineț, care toți cunosc că era implicat în contrabandă.

De – asemenea, vă informez, că MIȚILESCU este acel care l-a identificat și l-a reținut pe KUZMIN, care a fost eliberat din cadrul SIS pentru probleme de stare psihică și pentru scurgeri de informații secrete din cadrul serviciului. Iar, Mariana RAȚĂ îl invită în studioul TV8 pe KUZMIN și-l prezintă întregii țări ca sursa sa de informații din cadrul SIS
, iar în acest moment, KUZMIN stă cu o față de pacient care a uitat să-și ia pastilele.

Vă informez dle SPÎNU, că și alt fin de cununie a consilierului lui Dodon, Gumeniuc, a fost documentat de MIȚILESCU, pentru posibila implicare în contrabanda cu anabolizante, este și pînă astăzi ofițer SIS și stă bine-mersi în funcție diplomatică la Moscova.

Este clar pentru toți, că cei pe care MIȚILESCU absolut legal i-a atras la răspundere penală, astăzi se răzbună cu mîinile Dvs. dle SPÎNU și vă utilizează în acest sens. Ei sunt meșteri în manipulare!

În același timp, nu vă pare dubios dle SPÎNU, faptul că îl pomeniti pe OJOG în legatura cu telegram canalele. OJOG are pacatele sale despre care eu nu odata am vorbit public și pentru care el va raspunde penal.

Însă, faptul care ridică mari semne de întrebare este că Dvs nu pomeniti nimic despre principalul autor al tuturor crimelor pe telegram canale și scurgerilor în mass-media din Republica Moldova - Radu CIUMACENCO.

Anume Radu CIUMACENCO este individul din cadrul SIS care de ani de zile conduce reteaua de Telegram canale pe care se fac scurgeri de informații și se denigrează politicieni, iar subalternii căruia erau, atenție (!),  oamenii lui GUMENIUC, - PAVLIUC și KUZMIN, persoane apropiate de Dodon.

Astăzi, CIUMACENCO saptămînal se întalnește cu GUMENIUC și CUZMIN. După datele noastre CIUMACENCO personal gestionează pînă în prezent unele tg canale, făcînd pauză doar cand CIUMACENCO pleacă în deplasari peste hotare.

Consilierul lui DODON, GUMENIUC îl utilizează pînă în prezent pe CIUMACENCO pentru manipulari și dezinformări.

În cazul Dvs. ei v-au furnizat dle SPÎNU date eronate pentru a va duce pe o pistă greșită, pentru că MIȚULESCU care nu mai este ofițer SIS, nu poate avea obiectiv atributie la careva tg canale, pe motiv că anume el a fost acela care depista crimile acestor indivizi în SIS – drept dovadă este și arestarea lui CUZMIN, exact un an în urmă.

Vă informez public și oficial, că anume CIUMACENCO este acela care de comun cu ESAULENCO și consilierul lui DODON - GUMENIUC sunt responsabili în Moldova de scurgeri pe Telegram canale și televiziuni.

În perioada cînd ESAULENCO deținea funcția de director, în nenumărate rînduri eu personal am sesizat SIS despre crimele comise de către acești ofițeri cu utilizarea Telegram canalelor, inclusiv referitor la crime comise în raport cu persoane din anturajul Maiei SANDU.

Vă informez, că de fiecare dată ESAULENCO proteja criminalii din SIS, neglijînd să facă o anchetă de serviciu. Iar, fostul Șef al Aparatului Directorului SIS, îmi răspundea prin scrisori că ofițerii SIS nu au atribuție la Telegram canale.

Este interesant, cum astăzi Dulghieri se plimbă pe coridoarele SIS și privește în ochi colegii, cînd Dvs Domnule SPÎNU confirmați public că SIS stă în spatele Telegram canalelor anonime.


Domnule SPÎNU!

CIUMACENCO mimicrează ca un hamilion la fiecare guvernare și se colorează în orice culoare de partid este nevoie. CIUMACENCO a demonstat această abilitate pe parcursul ultimilor 10 ani, cîntînd PLDM, PL, PD, PSRM și astăzi PAS-lui.

Dacă dvs. dle SPÎNU sunteti deschis și onest, și într-adevar aveți intenție de a face ordine în cadrul SIS, vă invit la o întalnire unde o să vă prezint toate probele despre cele mentionate și în așa caz o să așteptăm cu toții decizii concrete din partea conducerii supreme a Republicii Moldova în raport cu ESAULENCO și Ciumacenco.

Dacă refuzați această propunere și o să ignorați ilegalitățile lui ESAULENCO și CIUMACENCO în continuare, fapt ce va confirma că sunteți  utilizat, precum a fost utilizat la timpul său și Dodon de ESAULENCO și CIUMACENCO în scopurile lor meschine.

În redacția Agenției de Presă, găsiți datele mele de contact, la care mă puteți apela la orice oră și sunt gata să Vă ofer toate probele despre ESAULENCO, CIUMACENCO, GUMENIUC și alți criminali din cadrul SIS.

Mă adresez și dlui Lilian CARP, Președintelui comisiei parlamentare Securitate Națională, Ordine Publică și Apărare.


Stimate domnule Președinte CARP,

Solicit o întrevedere și cu Dvs să Vă prezint toate probele, despre care atenționez publicul nu doar eu, dar deja și Șeful Administrației Prezidențiale dl SPÎNU.

Nu uitați domnule CARP de controlul parlamentar despre care asigurați societatea în proiectul noii Legi SIS.


Priviți la ce dezastru s-a ajuns în SIS după ESAULENCO, dacă au fost ingnorate  propunerile noastre anterioare.

Mă adresez Centrului Național Anticorupție.


Rog repetat, procurorii să investigheze investigheze neglijența de serviciu a Lui Esaulenco, pe cazul dispariției milioanelor de dolari pe cazul Afganistan.

În final mă adresez și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene,

Stimate domnule Popescu,

Vă rog să luați atitudine față de crimele comise de Ambasadorul Repunblicii Moldova în Azerbaidjan și declarațiile domnului Spînu referitor la crimele lui Esaulenco.

Așa persoane ca Esaulenco cu trecut criminal nu pot reprezenta Republica Moldova peste hotare și nu pot activa în sistemul diplomatic al Republicii Moldoav.


Vă mulțumesc pentru atenție.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.