Dirk Schuebel: Îmi va fi trist să părăsesc această frumoasă ţară

Ambasadorul UE în Moldova Dirk Schuebel spune că îi va fi trist să părăsească Republica Moldova, spunând că este o ţară frumoasă, cu oameni foarte prietenoşi şi ospitalieri, care i-au oferit o şedere călduroasă şi alături de care s-a simţit bine, atât el cât şi familia sa. Declaraţiile au fost făcute pentru Radio Europa Liberă, în cadrul unui interviu, transmite IPN.

„Moldova, desigur, are foarte multe de arătat, oferit şi nu mă refer doar la doamne frumoase şi vinul gustos. Însă pot să le confirm pe ambele. De fapt, eu obişnuiesc să spun că Republica Moldova are de toate, în afară de gaz şi petrol. Aceste „neajunsuri” reprezintă o asemănare cu alte ţări europene. De aceea trebuie să colaborăm pentru a le acoperi”, a spus ambasadorul.

Dirk Schuebel a mai spus că Moldova are locuri foarte frumoase, cu un sol foarte fertil, dacă nu chiar cel mai bun cernoziom în Europa. „Aveţi oameni foarte muncitori, deci toate ingredientele necesare. A rămas să faceţi rost doar de reţeta necesară pentru ca amestecând cu grijă aceste ingrediente să puteţi obţine un rezultat, un produs pe măsură”, a mai remarcat şeful Delegaţiei UE în Moldova.

Referindu-se la exodul moldovenilor, Dirk Schuebel a spus că acest fenomen are şi anumite avantaje, pentru că cei care au fost în afara ţării au învăţat să muncească diferit, au lucrat în Italia sau alte ţări europene şi prin urmare se întorc cu idei noi.

Dirk Schuebel, al cărui mandat a expirat în aprilie curent, a fost numit în funcţie în 2009. Oficialul va fi înlocuit cu Pirkka Tapiola, fost consilier în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă cu privire la evoluţiile din Europa de Est şi Asia Centrală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.