Datorită tehnologiilor moderne, în prezent debranșarea de la agentul termic se poate face în cel mult o oră, a declarat marți, 3 aprilie, directorul general al Societății pe Acțiuni „Termoelectrica” , Veaceslav Eni, în contextul dispoziției primarului interimar Silvia Radu de încheiere a sezonului de termificare în municipiul Chișinău.
„Datorită contoarelor moderne care sunt instalate în subsolul fiecărui bloc de locuit, gestionarul blocului poate să deconecteze căldura fără a aștepta reprezentanții „Termoelectrica”. Doar că, înainte de a închide contorul, trebuie să sune la reprezentanții furnizorului de căldură din sector și să-i anunțe”, a declarant Veaceslav Eni într-o conferință de presă, citat de IPN.
Potrivit directorului, întreprinderea continuă să livreze agent termic în spitale, școli și grădinițe. „Deocamdată nu am sistat căldura în instituțiile publice din subordinea Primăriei municipiului Chișinău, în special în grădinițe, școli și spitale. Urmează ei să decidă dacă mai au nevoie să le livrăm căldură. Noi suntem gata să o livrăm și în continuare 24/24, măcar și până la vara”, a menționat Veaceslav Eni.
Dacă și în sectorul locativ mai este nevoie de agent termic, locatarii pot solicita gestionarului fondului locativ să oprească căldura ziua, când afară e cald, iar seara să o pornească din nou, a explicat directorul întreprinderii.
„Termoelectrica” asigură cu energie termică peste 5650 de imobile, dintre care circa 590 de instituții bugetare, aproximativ 820 de agenți economici și 210 mii de apartamente, în aproximativ 3880 de blocuri locative din municipiul Chișinău.
Potrivit dispoziției semnate luni, 2 aprilie, de primarul general interimar, gestionarii fondului locativ pot solicita furnizorului sistarea livrării agentului termic după consultarea locatarilor blocurilor pe care le administrează. Instituțiile medicale, sociale și cele de învățământ vor fi deconectate de la încălzire doar după coordonarea cu direcțiile de profil. Toți consumatorii vor fi asigurați în continuare cu apă caldă menajeră.