Directorul Şcolii Profesionale nr. 2 a fost demis pentru nereguli financiare

Directoarea Şcolii Profesionale nr. 2 din capitală a fost eliberată din funcţie printr-un ordin al Ministerului Educaţiei. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, administraţia şcolii a admis mai multe nereguli în gestionarea instituţiei, fiind vorba în special de utilizarea mijloacelor financiare speciale în alte scopuri decât cele prevăzute de legislaţie, nereguli la respectarea cadrului legal privind formarea veniturilor provenite din practica de producţie a elevilor şi cazarea acestora în cămin, transmite IPN.

În urma efectuării verificărilor, s-a constatat abaterea disciplinară prin folosirea situaţiei de serviciu în interes material sau în alte interese personale. Managerului instituţiei i-a fost solicitată prezentarea în scris a explicaţiilor pe marginea celor imputate. Analizând explicaţiile prezentate, s-a constatat că faptele imputate au rămas valabile, fiind în măsură să determine constatarea încălcării disciplinei muncii, se mai spune în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Din anticamera instituţiei de învăţământ reporterului IPN i s-a comunicat că managerul instituţiei se află în concediu medical, iar din 2 septembrie a fost desemnat un director interimar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.