Directorul de la Zoo va trebui să dea explicaţii despre gestionarea banilor publici

Directorul Grădinii Zoologice din Chişinău, Alexei Hanţaţuc, va trebui să dea explicaţii despre modul de gestionare a banilor publici, după ce un audit intern a indicat asupra unor cheltuieli nejustificate, transmite IPN.

Şefa Direcţiei audit intern a Primăriei municipiului Chişinău, Raisa Cotorobai, a comunicat că, la sfârşitul anului 2012, administraţia Grădinii Zoologice a procurat elemente de peisaj, piatră decorativă de dimensiuni foarte mari şi 20 de bănci, pentru amenajarea unui lac. Costul bunurilor a fost de 177 de mii de lei. Materialele au fost procurate în perioada când lucrările de săpare a lacului abia au început, iar după aproape un an, când a fost efectuat auditul, băncile mai erau stocate în depozit şi piatra era păstrată pe teritoriul Grădinii Zoologice. Auditorii au declarat cheltuielile nejustificate.

Raisa Cotorobai a mai spus că au fost depistate cheltuieli exagerate la procurarea pavajului, iar pentru unele specii rare de nuferi s-au cheltuit până la 2 mii de lei pentru un fir, îndoit și chiar întreit pe alocuri, comparativ cu preţul pe piață.

Pentru arenda unui automobil Grădina Zoologică a raportat cheltuieli de 19 mii de lei anual, pe când preţul de piaţa al respectivei unităţi de transport, pentru a o cumpăra, este de 15-20 de mii de lei. În opinia auditorilor, ar fi mai rezonabil ca administraţia Grădinii Zoologice să procurare o unitate de transport pentru a evita cheltuielile nejustificate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.