Directorul de la Agenția Medicamentului și șeful Marelui Stat Major, demiși

Vladislav Zara a fost demis din funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința cabinetului de miniștri luni, 1 iulie, transmite IPN.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Ala Nemerenco, a declarat că eliberarea din funcție urmează din data de 8 iulie. Ministra a propus-o în funcția de directorul general al Agenției pe Zinaida Bezverhni, de specialitate farmacist, care activează în prezent în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

„Vreau astăzi să punem punct la o practică de ani de zile când în funcția de director s-au aflat persoane din construcții, din lumea de afaceri și nu specialiști care ar cunoaște politica medicamentului”, declarat Ala Nemerenco.

În aceeași ședință, premierul Maia Sandu a propus ca, până la numirea directorului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, atribuțiile să fie exercitate de către Ela Malai, actual director adjunct al ANSA.

Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne, a propus ca în funcția de comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri să fie numit Anatolie Dănilă. Acesta are 33 de ani și activează de 15 ani în cadrul MAI, deține gradul special de comisar-șef.

Cabinetul de miniștri a aprobat demisia lui Igor Cutie din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, în baza decretului șefului statului. În această funcție a fost numit Igor Gorgan.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.