Din 2019 până în prezent, nouă deputați au fost lipsiți de imunitate parlamentară

Din 2019 până în prezent, procurorul general a solicitat ridicarea imunității parlamentare de mai multe ori în cazul a nouă deputați. Cele mai multe solicitări l-au vizat pe Ilan Șor, care a fost lipsit de imunitate de 12 ori, transmite IPN

În cazul lui Ilan Șor și Radu Mudreac cauzele penale se află în fază de urmărire penală.

Cauzele penale pe numele lui Petru Jardan, Denis Ulanov, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost expediate în judecată.

Reghina Apostolova și Vladimir Cebotari au fost scoși de sub urmărire penală.

Una din cauzele penale în privința Marinei Tauber se află la faza de urmărire penală, deputata fiind pusă sub învinuire. În alt caz urmărirea penală a fost încetată pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii. O altă cauză penală  de învinuire a Marinei Tauber și a persoanei juridice „Partidul Politic „Șor” a fost expediată în instanța de judecată.

Procuratura a efectuat analiza procedurii de ridicarea imunității parlamentare la solicitarea Parlamentului.

În debutul ședinței de astăzi a Parlamentului a fost prezentată cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu, prin care s-a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber. De data aceasta, parlamentarei i se impută amestecul în înfăptuirea justiției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.