Din 1 iunie, în parcurile din capitală vor fi permise gheretele cu apă și înghețată

Începând cu data de 1 iunie, în parcurile din capitală vor fi permise gheretele cu apă, ceai, cafea, sucuri și înghețată. Nu și pe străzile din oraș, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan, a declarat că, pe de o parte, sunt multe unități de comerț ambulant, iar pe de altă parte, nu există un mecanism clar de reglementare a activității acestora. Pentru a identifica locurile în care vor fi amplasate punctele de comerț au fost consultate preturile de sector. De exemplu, Pretura sectorului Buiucani a propus 39 de locuri, Pretura sectorului Centru – 32, iar Pretura Botanica, care este cel mai mare sector – 71 de locuri. Până pe 15 mai, va fi emisă o dispoziție prin care va fi stabilită exact zona și numărul de gherete și tarabe autorizate.  

În altă ordine de idei, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că la Piața Tiraspol, de pe bulevardul Cantemir, s-au întețit comercianții ambulanți, care vând vechituri. Edilul a solicitat un control riguros pentru a nu admite comerțul ilegal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.